Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πρόσθεσε πως θα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
15, 2 εκατομ. ευρώ προς όλους τους δήμους

Λίγη ώρα αργότερα ο κ.Θεοδωρικάκος έκανε μία ανάρτηση στο twitter και ανέφερε πως θα δοθεί στους δήμους ειδική έκτακτη επιχορήγηση 15,2 εκατομ. ευρώ.


Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Έτσι φαίνεται πως η κυβέρνηση, μετά το πράσινο φως που δόθηκε για τη χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο, προχωρά σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να παρέχονται – για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία του κοροναϊού – δωρεάν μάσκες, ώστε να μην περάσει και αυτό το οικονομικό βάρος στις πλάτες των γονέων.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο MEGA σημείωσε ότι «υπάρχει ένα σχέδιο που βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα, οι μάσκες είναι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί με τους διεθνείς οργανισμούς να σημειώνουν ότι τα παιδιά άνω των 3 ετών μπορούν να τις χρησιμοποιούν.