Στην τελική ευθεία έχει μπει η διευθέτηση του ζητήματος που αφορά το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου.

Παρά την αρχική απόφαση για επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 7 Σεπτεμβρίου, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το πρώτο «κουδούνι» θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου σε όλες τις βαθμίδες.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Τρίτη, όταν και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πάντως, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τάσσεται υπέρ της πρώτης ημερομηνίας, σημειώνοντας ότι οι μαθητές δεν πρέπει να χάσουν χρόνο, καθώς δεν αποκλείεται τον χειμώνα να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία σε περίπτωση νέας αύξησης των κρουσμάτων.

«Όλα έτοιμα για άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου» λέει η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας με τη σειρά της και μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους, ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Και πρόσθεσε ότι «θα σταθμίσουμε την παράμετρο της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, ώστε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα».

«Αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει» , ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, το σίγουρο είναι και στο οποίο συμφωνούν όλοι, ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολικό τους περιβάλλον, καθώς είναι πολύ σημαντικό και για την ψυχολογία τους, πράγμα που έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές και η κ. Κεραμέως.