«Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να απουσιάζει τον Σεπτέμβριο από τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας επομένως αποφασίσουμε να διοργανώσουμε ένα δεκαήμερο πολιτικοοικονομικό φόρουμ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος της HELEXPO ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

«Δεκαήμερο γιατί εκ των πραγμάτων έχουμε τα δυο Σαββατοκύριακα που ανήκουν το πρώτο στον πρωθυπουργό και το δεύτερο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρα έχοντας αυτά τα δύο Σαββατοκύριακα γεμίσαμε με 24 συνεδρίες από τις 11 του μήνα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου», διευκρίνισε ο κ. Τζήκας.
«Βάλαμε 24 πάνελ τα οποία θα είναι υβριδικά, θα είναι με μικρή φυσική παρουσία και θα υποστηρίζονται ψηφιακά για να κουβεντιαστούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας», εξήγησε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα για τη ΔΕΘ, ο Τζήκας ανέφερε ότι «υπό κανονικές συνθήκες σήμερα θα ήταν η τρίτη μέρα της 85ης ΔΕΘ δυστυχώς ο κοροναϊός δεν μας επέτρεψε να κάνουμε μια πολύ σημαντική ΔΕΘ φέτος γιατί θα ήταν τιμώμενη χώρα η Γερμανία και πρέπει να σας πω ότι οι Γερμανοί είχαν κάνει μια καταπληκτική προετοιμασία είχανε ήδη κλειδώσει μεγάλες εταιρείες που επενδύουν ή θα επενδύσουν στην Ελλάδα επομένως θα ήταν μια πολύ πετυχημένη ΔΕΘ αν δεν είχαμε τα προβλήματα που έχει επιφέρει ο κοροναϊός».

Ερωτηθείς πόσο κοστίζει η ματαίωση της ΔΕΘ, ο κ. Τζήκας απάντησε: «Προϋπολογίζαμε γύρω στα 5 εκ. να είναι ο τζίρος της 85ης ΔΕΘ, υπάρχει ένας πολλαπλασιαστής, σύμφωνα με μια μελέτη που έχει κάνει η παγκόσμια ένωση εκθέσεων σε συνεργασία με το London School of Economics, ο οποίος δείχνει το πόσο χάνει η οικονομία της πόλης που κάνει την έκθεση άρα είναι γύρω στα 50 εκατομμύρια η απώλεια τζίρου από συναφείς κλάδους».