Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία θέλησε να ενημερωθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό για την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανγκελα Μέρκελ ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πώς θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να της ζητεί να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που δεν έχουν πού να μείνουν μετά τα τελευταία γεγονότα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε πως αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή και ό,τι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, ώστε να μην δούμε ξανά εικόνες όπως αυτή στη Μόρια.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο, που επικαλείται η «Bild», η κοινή δράση αφορά Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.