Ουκ ολίγα παρατράγουδα καταγράφηκαν και σήμερα σε όλη την χώρα μεκάποιους γονείς να έχουν φέρει τα παιδιά τους για την πρώτη ημέρα στο σχολείο χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και σε κανέναν δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν φοράει μάσκα.

«Κρούσματα» αντιρρησιών  - Εκτός σχολείου οι αρνητές της μάσκας

«Κρούσματα» αντιρρησιών είχαμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπήρξαν γονείς που επέλεξαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα.

Σε αυτούς τους γονείς και δυστυχώς και στα παιδιά τους δεν άνοιξε η πόρτα του σχολείου. Για παράδειγμα, καθηγητής στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού ζήτησε από μαθήτρια που δεν δέχτηκε να φορέσει μάσκα να φύγει από το σχολείο σύμφωνα με το grtimes.gr.

Καθηγητής, επίσης, στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού ζήτησε από μαθήτρια που δεν δέχτηκε να φορέσει μάσκα να φύγει από το σχολείο σύμφωνα με το grtimes.gr.

Όπως είπε η μαθήτρια στη μητέρα της βγαίνοντας από το σχολείο, ενημερώθηκε ότι αν δεν φορέσει μάσκα θα πρέπει να βγει εκτός σχολείου και πώς θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες, παρ’ όλα αυτά η μαθήτρια δεν δέχτηκε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη και αποχώρησε από το σχολείο. «Μαζί με το υπουργείο τα κάναμε τα παιδιά; Προτιμάω να χάσει την τάξη και να το έχω στο σπίτι γερό» είπε μητέρα.

Γονέας… κατσάδιασε το παιδί του

Το ότι κάποιος γονέας θα εναντιωνόταν με φανατισμό εναντίον της χρήσης μάσκας στα σχολεία φτάνοντας στο σημείο να… κατσαδιάσει το παιδί του, ξεπερνά κάθε λογική.

Συγκεκριμένα η μητέρα, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

«Εγώ αυτό το μπ@@ δεν το θέλω!», είπε η μητέρα και πέταξε την μάσκα στο έδαφος.


Το… τερμάτισαν στο Ηράκλειο

Μια μικρή ομάδα γονέων στο Ηράκλειο Κρήτης έφτασε τη διαμαρτυρία σε άλλο επίπεδο.

Αφού αρχικά δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στις σχολικές αίθουσες λόγω του υποχρεωτικού μέτρου της χρήσης μάσκας πήγαν στο δημοτικό των Γουρνών χωρίς τα παιδιά κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.

«Φίμουτρο Ελεύθερου Λόγου», «Ν. 4682/20 Παιδομάζωμα Ετοιμαστείτε» είναι κάποια από τα μηνύματα που αναγράφονται στις μάσκες.




Παρατράγουδα σε Πάτρα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Τα… παρατράγουδα που τους αρνητές μάσκας ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με κάποιους γονείς να έχουν φέρει τα παιδιά τους για την πρώτη ημέρα στο σχολείο χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα.

Όπως ήταν φυσικό και βάσει των οδηγιών από το υπουργείο Παιδείας, δεν επετράπη στα παιδιά να εισέλθουν στο σχολείο, ενημερώθηκαν οι γονείς τους για την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας και εν συνεχεία αποχώρησαν.

Κάποιοι γονείς οι οποίοι ίσως να μην έχουν πειστεί καν για την ύπαρξη του κοροναϊού, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι προτιμούν να μην πάνε τα παιδιά τους σχολείο για ένα χρόνο, προκειμένου να μην φορέσουν μάσκες.

Αρνητές μάσκας – ευτυχώς ελάχιστοι – εμφανίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.

Στο 55ο δημοτικό σχολείο Πάτρας βρέθηκε η κάμερα του Κοινωνία Ώρα MEGA, με τους μικρούς μαθητές να έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο χώρο για το πρώτο κουδούνι. Ωστόσο, δεν φορούν όλοι μάσκα.

Μεταξύ αυτών, τα παιδιά του κυρίου Αλέξανδρου, ο οποίος μίλησε αναφορικά με την απόφασή του να μην φορέσουν τα παιδιά του μάσκα, εξαιτίας της οποίας τα παιδιά δεν έγιναν δεκτά εντός του σχολείου.

«Φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του», σημείωσε ο κ. Αγγελής.

«Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μας έχουν πει ψέματα, αναιρούν τα ψέματα. Μας λένε ότι πλέον η μάσκα κάνει καλό. Δεν δίνεται βήμα στους επιστήμονες που λένε ότι η μάσκα δεν κάνει καλό. η άποψη ενός γονέα είναι ελάχιστη μπροστά στην άποψη ειδικών», κατέληξε.

Στη Θεσσαλονίκη ακόμα ένας πατέρας αρνήθηκε να φορέσουν μάσκα τα παιδιά του υποστηρίζοντας πως «είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα».

Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΙ, ο πατέρας των παιδιών τόνισε πως αρκετοί γονείς πήγαν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα και σε μία προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει γι αυτή την απόφαση δήλωσε πως «αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα».

«Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο» επέμεινε και υποστήριξε πως «σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν που φορούν μάσκα».

Tο κίνημα της αντι-μάσκας έφερε «αποβολές» στην Πάτρα

Χαρακτηριστική η περίπτωση του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, όπου σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μερίδα γονέων έφεραν τα παιδιά τους δίχως να τα έχουν προμηθεύσει με μάσκες. Η διοίκηση του σχολείου αντέδρασε και δεν επέτρεψε την είσοδο σε 5 μαθητές.


Φυλλάδιο κατά της μάσκας έξω από σχολικό κτηριακό συγκρότημα στο Παγκράτι 





Μητσοτάκης σε μαθητές: Θαυμάζω τη συνέπειά σας με τη μάσκα

«Θαυμάζω το γεγονός ότι όλοι και όλες δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε τελικά αυτό το οποίο είναι σωστό», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε νωρίτερα, μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τους μαθητές που φορούσαν τη μάσκα τους.

«Και πρέπει να σας πω ότι είναι και μια στιγμή που επιτρέπετε ο ένας να αντιγράφει τον άλλο ώστε να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές να αποφεύγετε τα πολλά φιλιά. Φέτος εκτός από γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς να είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες», τόνισε.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα Δευτέρα, στις 8:15 το πρωί και οι μαθητές εισήλθαν στα σχολεία με μάσκες και έτοιμοι για τη νέα κανονικότητα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε, την Κυριακή, το Υπ. Παιδείας, υπήρξαν και σχολικές μονάδες σε νομούς της χώρας που παρέμειναν κλειστές.


Ζαχαράκη για μάσκες: Τα παιδιά θα προσαρμοστούν

«Τα παιδιά θα προσαρμοστούν, αλλά εμείς οι μεγάλοι είμαστε εδώ για να τα στηρίξουμε», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας στους αρνητές της μάσκας, τόνισε ότι η σύσταση για μάσκα είναι «επιμορφωτική», τονίζοντας πως πρόκειται για «μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος για να διχαστούμε και σε αυτό».

Τέλος, απαντώντας σε δηλώσεις πολύτεκνης μητέρας που στον «αέρα» της εκπομπής ξεκαθάρισε πως είναι κατά της μάσκας τόσο για τα παιδιά της, όσο και για τον εαυτό της, η Σοφία Ζαχαράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μπει σε αντιπαράθεση» ως μη ειδικός, είπε πως «ακούμε τους επιστήμονες που τόσο καιρό μας καθοδήγησαν όλο τον καιρό και βγήκαμε όρθιοι από αυτήν την κρίση» και διαβεβαίωσε πως «είμαστε εδώ να εφαρμόσουμε ότι χρειάζεται σε πείσμα του παραλογισμού».

Πέτσας: Η συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους ακολούθησε τις οδηγίες

Τις ευχαριστίες του στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που όπως είπε στην πλειοψηφία τους τήρησαν τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για το άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας όμως προανήγγειλε και νέα μέτρα ακόμα και στην Αττική απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr.

«Σήμερα το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και παρέστη στον αγιασμό, φέτος εκτός από τα γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο έτσι όπως ήταν στο παρελθόν».