Τη μέγιστη υπευθυνότητα δείχνουν οι πολίτες στην Αθήνα εφαρμόζοντας αμέσως τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί και για δύο εβδομάδες. Όπως φαίνεται στο εκτενές φωτορεπορτάζ του parapolitika.gr, στη λαϊκή, στις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, στις ουρές των καταστημάτων και των υπηρεσιών, οι πολίτες φορούν μάσκες κρατώντας παράλληλα τις αποστάσεις.

Όσοι ελάχιστοι – μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού - διαμαρτύρονται ή εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αντιμετωπίζονται απαξιωτικώς και καχύποπτα από τους υπόλοιπους.

Στη μεγάλη λαϊκή του Κολωνού, στην οδό Ναυπλίου, έμποροι και πελάτες αναφέρουν στα parapolitika.gr ότι οι επιπλέον περιορισμοί ήταν αναμενόμενοι ζητώντας μάλιστα «να μείνει αυστηρά η μάσκα για μερικές μέρες ώστε να μην αυξηθούν άλλο τα κρούσματα και καταρρεύσουμε όλοι μαζί».

laiki_2

Στο κατάστημα της εφορίας πίσω από το δημαρχείο, οι συναλλασσόμενοι αναμένουν υπομονετικά στη σειρά τους, όπως και οι αναμένοντες λεωφορεία – τρόλεϊ σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και την Ακαδημίας.

stasi

Αξίζει να σημειωθεί, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες, η κίνηση στα εμπορικά είναι μεν περιορισμένη, ωστόσο παραμένει ανεπηρρέαστη από την καθολική σχεδόν χρήση μάσκας.

stasi_2