Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς παρέθεσε εν πλώ κλειστό δείπνο εργασίας με θέμα “ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στη ΜΕΤΑ-COVID ΕΠΟΧΗ” στο πλοίο ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ IV του ομίλου ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ενα πλοίο νέας γενιάς ECOSHIP ναυπηγημένο απο προσωπικό και τεχνίτες του ομίλου σύμφωνα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Στο δείπνο, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κύριος Δημήτρης Μαθιός τόνισε οτι:

Η θάλασσα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει ευκαιρίες που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία στο σημερινό ασταθές περιβάλλον. Ειδικά σήμερα που ο COVID λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα ισορροπία στην παγκόσμια οικονομία. Γιατί η ζωή δεν τελειώνει λόγω της πανδημίας. Αλλάζει όμως κατεύθυνση. Αν την αξιοποιήσουμε σωστά με σχέδιο και συνέπεια, είναι βέβαιο ότι θα μας δώσει την ευημερία για την οποία αγωνιζόμαστε. Προσέλκυση πολυεθνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με γνώμονα τη ναυτιλία και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Θα φέρουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια στον Πειραιά. Θα δώσουν στο λιμάνι  του Πειραιά την θέση που και την δικαιούται και επιτυχώς θα την διαχειρισθεί Η διασύνδεση του Πειραιά με όλο αυτό το όραμα θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα του διεθνώς ως παραγωγικού επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού, ναυτιλιακού και εμπορικού Κέντρου ανταγωνιστικής εμβέλειας. Και εδώ ακριβώς είναι και πρέπει να είναι και θα είναι η συμβολή μας ως Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς. Επενδύσεις. Να παραμείνει κεντρικός πυλώνας ενίσχυσης για  εξωστρέφεια και τεχνολογία. Σύνδεση της παραγωγής με ότι μπορεί να προσφέρει ένα  εθνικό Κέντρο εξωστρέφειας όπως ο Πειραιάς. Είναι χρέος όλων μας.”

kjfk

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, κύριος Ιωάννης Θεoδωρόπουλος δήλωσε “Εχω τη χαρά και την τιμή να είμαι αρωγός μαζί με τον ΣΒΑΠ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και να συμμετέχω σ΄αυτό τον επιτυχημένο ετήσιο θεσμό που έχει καθιερώσει τα τελευταία εξι χρόνια ο Δήμος Πειραιά. Δεδομένης της νέας κατάστασης που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη εξάπλωση του covid-19 στη χώρα μας, η εταιρεία μας στα πλαίσια της κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης και ευαισθησίας που επιδεικνύει τόσο απέναντι στο προσωπικό της όσο και απέναντι στους πελάτες της, προχώρησε σε άμεση λήψη μέτρων και εκπόνηση διαδικασιών πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του ιού. Η αποτελεσματικότητα αυτών των ενεργειών και η συμμόρφωση της εταιρείας μας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οδήγησε στη λήψη του πιστοποιητικού COVID PREVENT κατόπιν σχετικής επιθεώρησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία ACTA Α.Ε.- Τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ιδιοκτήτη του σχήματος), υπό την επιστημονική καθοδήγηση της ελληνικής εταιρείας Ιατρικής της εργασίας και του περιβάλλοντος."

σβαπ

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του ανέφερε πως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής & Πειραιώς αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς συνεργάτες με αξιέπαινες πρωτοβουλιες στις Ημέρες Θάλασσας και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Μαθιό για την εκδήλωση και για την γενικότερη συνεργασία. Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο εορτασμός των Ημερών Θάλασσας, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της πόλης που διεξάγονται φέτος κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, λέγοντας πως σε όλες τις εκδηλώσεις τηρούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Στη συνέχεια σημείωσε: «Είχαμε τονίσει από το 2014 ότι δεν μπορεί να απουσιάζει η Δημοτική Αρχή από τη γενικότερη συζήτηση για τη γαλάζια οικονομία, όταν ο Πειραιάς έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και όταν  η φυσική έδρα της παγκόσμιας ναυτιλίας είναι στην πόλη μας.

Έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια μια σειρά πρωτοβουλιών όπως είναι το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», ο διαγωνισμός για τη γαλάζια ανάπτυξη «Blue Growth» για τον οποίο έχουμε βραβευθεί στην Ευρώπη μεταξύ 300 προτάσεων καθώς και άλλες ενέργειες που επιβεβαιώνουν την επιθυμία μας να εστιάσουμε στη γαλάζια ανάπτυξη». Κλείνοντας ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

moralis

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κυρία Ανδριάνα Ζαρακέλη στον χαιρετισμό της, ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι Ημέρες Θάλασσας για 6η συνεχή χρονιά, λέγοντας πως διεξάγονται φέτος μέσα σε ένα πολύ ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο για όλους μας κλίμα, εξαιτίας του κορωνοϊού Covid 19, προσθέτοντας: «Φυσικά έχουμε προσαρμόσει τη διοργάνωση στα νέα δεδομένα, τα οποία και αλλάζουν καθημερινά, με κύριο μέλημά μας την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων που προβλέπονται από τις αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας». Κλείνοντας η κα Ζαρακέλη ευχαρίστησε θερμά τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς για την εκδήλωση.

sbap

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Κυκλάδων κα. Κατερίνα Μονογιού, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, η ΓΓ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπ. Ανάπτυξης κ. Ορέστης Καπελάκης, η Πρόεδρος του ΣΕΦ και πολιτευτής ΝΔ κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Καρύδης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ειρήνη Νταϊφά, κ. Αλέξανδρος Καμαράτος και κα Αλεξάνδρα Τουµαζάτου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, o Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Ειρήνη Κάτρη της LEVEL Communications που είχε την ευθύνη και την επιμέλεια τησ διοργάνωσης, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το κλειστό δείπνο εργασίας και συγκεκριμμένα τις εταιρίες REVOIL, EVAL, LOST LAKE DISTILLERY, SRH MARINE όπως επίσης τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, τον ΟΛΠ και τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.