Με αφορμή τα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μοσχάτο τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλο δήλωσε ότι πρόκειται για δύο παιδιά ένα ασυμπτωματικό και ένα συμπτωματικό και μια εργαζόμενη.

«Στις 27 του μηνός έκανε πυρετό ο 17χρονος, ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ, μπήκε στην καραντίνα βάσει των οδηγιών και την επόμενη μέρα παρουσίασε στο σπίτι της, εκτός βάρδιας συμπτώματα εργαζόμενη», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Όπως κάθε οικογένεια έχει αγωνία για τα μέλη της έτσι κι εμείς είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και φυσικά έχουμε τεράστια αγωνία γιατί είναι πάρα πολλά τα παιδιά περιμέναμε να γίνουν άμεσες κινήσεις και πάλι δεν έγιναν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού διευκρίνισε ότι «ήρθαν την Τετάρτη να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο σε 17 παιδιά και εργαζόμενους και σήμερα μάθαμε ότι δύο παιδιά και μια εργαζόμενη βρέθηκαν θετικοί».

«Σήμερα ήρθανε για να πάρουν από όλους και κάναμε επικοινωνία με το γραφείο του κ. Κοντοζαμάνη και τον διευθυντή του προκειμένου να μπουν τα ‘’μέσα’’ για να μπορέσουν να γίνουν πράγματα άμεσα γιατί οι οδηγίες που υπάρχουν από το υπουργείο γενικότερα είναι σε αυτούς τους χώρους να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία και ιδιαίτερη αντιμετώπιση», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Τα παιδιά στην υγεία τους είναι καλά η αγωνία όμως και ο φόβος είναι μεγάλος. Εμείς τηρήσαμε τα μέτρα, δεν έχει επικοινωνία αυτό το σπίτι με τα άλλα σπίτια, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν μπήκαν στη γνωστή διαδικασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Παρεμπίπτοντος να πω ότι στις 31 του μηνός δεχτήκαμε έλεγχο από την Περιφέρεια, μέσα στα πλαίσια του ελέγχου και για την πιστοποίηση μας και λοιπά και τα βρήκαν όλα καλά όσον αφορά τις διαδικασίες που κάνουμε αλλά δεν φτάνουνε οι διαδικασίες είναι τόσες πολλές οι επιρροές πλέον που ο τρόμος μας να μην συμβεί σε κάποιο από τα σπίτια μας έγινε πραγματικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.