Αναφορικά με την καταγγελία που είχε δεχτεί το Χαμόγελο του Παιδιού για την άτυχη Τζωρτζίνα, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Στις 22 Αύγουστου του ’14 δεχτήκαμε μια αναφορά για τη δεκάμηνη μικρούλα τότε ότι δέχεται κακοποίηση από την οικογένεια της και ότι έχει θεαθεί η μητέρα να χτυπάει το παιδί. Αυτή την αναφορά την στείλαμε με την ένδειξη επείγον γιατί δεν το κάνουμε συνήθως αλλά όταν πρόκειται για 10 μηνών μωράκι το οποίο κακοποιείται γι’ εμάς είναι πολλά καμπανάκια που πρέπει να κινητοποιήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

«Η Εισαγγελία την έλαβε στις 25 του μηνός και στις 27 έστειλε εντολή στην ομάδα προστασίας του δήμου Πατρέων. 1η Οκτώβριου πήγε η κοινωνική λειτουργός με ραντεβού για να δει αν έγινε η κακοποίηση ή δεν έγινε. Βρήκε το σπίτι ταχτοποιημένο, περιποιημένο και δεν υπήρχε καθόλου κακοποίηση κατά την άποψη της κοινωνικής λειτουργού», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η άλλη επαφή που είχαμε με το θέμα αυτό είναι ότι κατόπιν παραίνεσης των γιατρών του Ρίου τον Απρίλιο του 2021, επισκεφτήκαμε την οικογένεια μαζί με τους γιατρούς και προτείναμε τη διάθεση μας να στηρίξουμε την οικογένεια. Η μητέρα δεν θέλησε καμία υποστήριξη όπως είπε, όπως γίνεται και από άλλες περιπτώσεις, και οι γιατροί μέσα σε αυτά τα πλαίσια της συνεργασίας μας και του αλληλοσεβασμού έχουμε μας εκμυστηρεύτηκαν ότι υπάρχει κάποια περίεργη διαδικασία με την οικογένεια. Τους παρακαλέσαμε να γίνει κατευθείαν καταγγελία στη Εισαγγελία προκειμένου να διερευνήσει αυτά που λένε», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ερωτηθείς αν συνδέσανε την καταγγελία του 2014 με την υπόθεση, ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε: «Όχι, εμείς δεν είμαστε ερευνητές να καθόμαστε να ψάχνουμε. Εμείς ενημερωθήκαμε ότι ισχύει αυτή η αναφορά, δεν μας έδινε πληροφορίες η Εισαγγελία ότι ίσχυε ή δεν ίσχυε, τώρα τελευταία ανακαλύψαμε από δημοσιογράφους που είχαν πολύ καλύτερη πληροφόρηση. Έτσι λοιπόν ανακαλύφθηκε και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε κι από εμάς».

«Δεν είναι η μόνη περίπτωση ξέρετε. Πριν από λίγα χρόνια στην Αχαΐα πάλι ένα παιδί βρέθηκε στο ψυγείο δολοφονημένο και είχαμε στείλει τέσσερις αναφορές και πιέζαμε και ξαναπιέζαμε και στέλναμε έγγραφα και πήγαιναν λεει και φοβόντουσαν τον πατέρα που ήταν άγριος και φοβόντουσαν να μπουν να κάνουν έλεγχο», αποκάλυψε ο ίδιος.

ΔΗΜ.: Δεν μπορούσαν να πάνε με την Αστυνομία μαζί;

«Όταν μιλάς για ένα ευνοούμενο κράτος υπάρχει και η Αστυνομία, υπάρχουν και αρχές υπάρχουν και νόμοι που πρέπει να τηρούνται επιτέλους και δυστυχώς κάθε φορά τα ίδια και την επομένη το ίδιο. 26 χρόνια που ξέρουμε τον εαυτό μας κανένας δεν έδωσε τη σημασία που πρέπει στην πρόνοια και στην οργάνωση. Από τη βάση στο υφυπουργείο πρόνοιας, οργάνωση των δήμων που πιστεύουμε ότι και οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να είναι κοντά στον πολίτη», διευκρίνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Προχωράμε με την ΚΕΔΕ να φέρουμε ένα πρότυπο από ένα δήμο όπως το δήμο Στοκχόλμης να εκπαιδευτούν όλοι όσοι πρέπει, να μάθουν τα υπουργεία πως λειτουργεί επιτέλους ένας δήμος ολοκληρωμένα σε θέματα κοινωνικής υπηρεσίας. Πως παρακολουθούν αυτούς που είναι στο μικροσκόπιο γιατί έχουν κάνει κάτι στα παιδιά για να μην βρεθούν τα παιδιά σε κίνδυνο, να μην πεθαίνουν παιδιά ψυχικά κάθε μέρα», κατέληξε.