«Μάλλον η υπουργός υπέγραψε την απόφαση κλείνοντας τα αυτιά της στις σειρήνες που μίσους, στις κραυγές του διχασμού, στις απόψεις που μας γυρίσανε 60 και 70 χρόνια πίσω σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου, Ματθαίος Χατζηπέτρου, με αφορμή την πρωτοβουλία του να προστεθεί στην επωνυμία του ΓΕΛ Νάξου το όνομα του Μανώλη Γλέζου.

«Δυστυχώς πέσαμε σε μια συγκυρία με ένα Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίοι προφανώς είχανε ενστερνιστεί απόψεις εμφυλιοπολεμικές και σίγουρα δεν εξέφραζαν τη μεγάλη πλειοψηφία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και για αυτό δεν τόλμησαν να κάνουν γενική συνέλευση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηπέτρου.

«Δεν εκφράζει τους γονείς, εκφράζει μια μικρή πλειοψηφία που δυστυχώς έτυχε να είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, η γενική συνέλευση των γονέων δεν έγινε ποτέ και αν γινότανε με συντριπτική πλειοψηφία θα τασσότανε υπέρ της απόφασης του σχολικού συμβουλίου. Το δημοτικό συμβούλιο έπεσε πιστεύω θύμα πιέσεων από την πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και από κάποιους άλλους παρόμοιων ιδεών παραγόντων και πήρε αυτή την απόφαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ντροπή για ολόκληρο το νησί να πάρει μια τέτοια απόφαση για ένα πρόσωπο που ήταν η κορυφαία προσωπικότητα που γέννησε και μεγάλωσε το νησί της Νάξου. Τίμησε τη Νάξο και όλη την Ελλάδα και έγινε παγκόσμιο σύμβολο», υπογράμμισε ο ίδιος.