Ολοένα και μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που έχουν σοβαρές επιπλοκές από τον κοροναϊό και χρειάζεται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. Περισσότεροι από 30 εκ των διασωληνωμένων ασθενών στις Covid-ΜΕΘ είναι κάτω των 65 ετών. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με τους ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Οργανισμός τη Δευτέρα, στο ημερήσιο δελτίο του για την επιδημία, 83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Προστίθεται πως 25 (30.1%) εξ αυτών είναι γυναίκες καθώς και ότι τo 88.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

 Ωστόσο, μόλις 24 ώρες νωρίτερα, την Κυριακή, η αντίστοιχη ενημέρωση ανέφερε: «82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών».

 Οι ηλικίες

Αναλυτικότερα, στη σημερινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης γνωστοποιείται πως 33 εκ των παραπάνω ασθενών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40 -64 ετών, ενώ ακόμη 2 ανήκουν είναι μεταξύ 18 και 39 ετών.

 Συγκεκριμένα καταγράφονται τα ακόλουθα:

 18 – 39 ετών  2 (2.4%)

40 – 64 ετών  33 (39.8%)

65 και άνω 48 (57.8%)

Χθες, Κυριακή, στην πρώτη ηλικιακή ομάδα δεν υπήρχε κανένας ασθενής σε μηχανική υποστήριξη, ενώ στη δεύτερη ήταν 32.

 Ο παρακάτω πίνακας περιλαμβάνει την ηλικιακή κατανομή τόσο των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση, όσο και των κρουσμάτων και των θυμάτων της επιδημίας:

eody_ilikies_510

Σημειώνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων σε Covid-ΜΕΘ - αλλά και στις απλές κλίνες για κοροναϊό - «συγκεντρώνεται» στα νοσοκομεία της Αττικής, με τους ειδικούς να έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την αυξανόμενη πίεση στο Ε.Σ.Υ..