«Ήταν μια απόφαση που θα προκαλούσε αρνητική έκπληξη αν δεν ήταν αυτή παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που υπήρχε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, αναφορικά με την ιστορική απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Σταματογιάννης σημείωσε ότι «είναι μια απόφαση που θα την έλεγα αναμενόμενη».

«Το δικαστήριο έβγαλε μια απόφαση που λέει ότι αυτό που δίκαζε ήταν κάτι οργανωμένο, κάτι δομημένο, με μια ιεράρχηση και αυτό δεν είναι τόσο απλό να βγει δηλαδή ότι υπάρχει αυτή η σχέση ειδικά όταν μιλάς για μια διάρθρωση σε ένα κόμμα το οποίο εκφράζεται με έναν τρόπο στην κοινωνία και την καθημερινότητα», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Δεν είναι απλό να βγει αυτό το πράγμα, είναι άλλο να έχεις μια εγκληματική οργάνωση η οποία λειτουργεί σε ένα οικονομικό επίπεδο πχ και βγάζεις τους αριθμούς και τα βάζεις κάτω και βγαίνει αυτό και άλλο να βγει αυτό σε ένα επίπεδο αλλοίωσης μιας κοινωνίας, ενός πολιτεύματος, μιας λογικής τέτοιας. Είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί κάτι τέτοιο», επισήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.