Σε λίγη ώρα θα στρωθεί το πασχαλινό τραπέζι και θα έχει όλα τα καλά.

Κατσικάκι/αρνάκι στο φούρνο ή στην σούβλα, μαγειρίτσα, κοκορέτσι, τσουρέκια, αυγά, σαλάτες κατέχουν εξέχουσα θέση σε αυτό. Λιχουδιές που κανείς από την οικογένεια δεν μπορεί να αντισταθεί. Πόσο όμως μπορούμε να φάμε χωρίς να παχύνουμε; Υπάρχει τρόπος να απολαύσουμε αυτές τις λιχουδιές χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στην σιλουέτα μας; Κι όμως υπάρχει, σύμφωνα με τους ειδικούς!

Αν είστε λάτρης του αρνιού και του κατσικιού, προτιμήστε να φάτε ένα κομμάτι από το μπούτι, καθώς έχει υψηλότερη διατροφική αξία κι λιγότερες θερμίδες. Αν υποκύψετε στον πειρασμό και φάτε κοκορέτσι, καταναλώστε μέτρια ποσότητα, αφού είναι πλούσιο σε λιπαρά, λόγω των εντοσθίων. Μπορεί μαγειρίτσα να φάγατε το βράδυ της Ανάστασης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει στο τραπέζι σας. Πρόκειται για ένα βαρύ φαγητό κι η μερίδα, σύμφωνα με τους διαιτολόγους, περιέχει 500-600 θερμίδες. Καλό είναι αν φάτε αρνάκι ή κατσικάκι, να μην την προτιμήσετε! Εκτός βέβαια, αν την έχετε φτιάξει ελαφριά, οπότε μπορείτε να βάλετε σε μισό μπολάκι και να τη φάτε.

Από κάθε τραπέζι δε λείπουν οι σαλάτες! Καταναλώστε άφοβα όσο θέλετε. Καλό είναι να τις φάτε πριν το φαγητό για να μην πεινάτε πολύ και καταναλώσετε στην συνέχεια μεγάλες ποσότητες από τα υπόλοιπα.

Μετά το φαγητό, σειρά έχουν τα τσουρέκια! Ένα ατομικό τσουρέκι έχει περίπου 200 θερμίδες! Οπότε καλό είναι να φάτε 2-3 μπουκίτσες από αυτό! Αν πάλι δεν είστε λάτρης του, και θέλετε να δοκιμάσετε από λαιμαργία, καλό είναι να αποφύγετε μία τέτοια κίνηση!

Χρόνια Πολλά!