Με 508 κρούσματα σε όλη  τη χώρα και 227 μόνο στην Αττική, το εφιαλτικό σενάριο να ξεφύγει από τον έλεγχο η πανδημία είναι πλέον πολύ κοντά. Οι διασωληνωμένοι αυξάνονται όπως και οι θάνατοι ενώ το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται σε όριά του. Ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό, γιατί η Κοζάνη, πέρασε στο επίπεδο 4, του υψηλού κινδύνου, ενώ η Αττική είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς μακριά ακόμη από το ενδεχόμενο ενός lockdown.

Σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, έδωσε την απάντηση για το γεγονός ότι παρά τα μέτρα τα κρούσματα στην Αττική αυξάνονται, όμως μέτρα τύπου Κοζάνης, εξακολουθούν να μένουν στο συρτάρι.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν ενεργοποιούνται αντίστοιχα μέτρα με αυτά της Κοζάνης στην Αττική όπου καταγράφηκαν σήμερα 227 κρούσματα, ο κ. Χαρδαλιάς διαμήνυσε πως το λεκανοπέδιο υπολείπεται του ορίου που έθεσε η ΕΕ για την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων. «Έχουμε συγκεκριμένο αλγόριθμο, συζητάμε κάθε εβδομάδα, χρειάζεται απόλυτη εγρήγορση και πρέπει να όλοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα». Τόνισε σε αυτό το πλαίσιο πως ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι πρέπει, υπογραμμίζοντας πως «οτιδήποτε άλλο πέραν από την απόλυτη εγρήγορση από όλους είναι στα όρια της εγκληματικότητας».