mediadefaultimagesepistrofi_1
Ελλάδα

Το μποτιλιάρισμα της επιστροφής στην Αθηνών-Λαμίας

Σε μήκος πέντε χιλιομέτρων από το 210 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα

Μποτιλιάρισμα σε μήκος πέντε χιλιομέτρων παρατηρείται αυτή την ώρα στο εθνικό δίκτυο Λαμίας Αθηνών και τα προβλήματα αρχίζουν στο 210 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα.

Παράλληλα υπομονή πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση αυτή την ώρα προς Αθήνα. Στα διόδια της Αγίας Τριάδας έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα είναι το μποτιλιάρισμα στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Βασική αιτία είναι τα δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας και έτσι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα από δύο και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, να βρίσκονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 ή 60 χιλιόμετρα για ένα μήκος πέντε χιλιομέτρων.

Ήδη η τροχαία προσπαθεί να επιταχύνει την κίνηση όμως ο όγκος των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλος και έτσι αποφασίστηκε και ξεκίνησε πριν λίγο παράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μη φθάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών. Έτσι εκτρέπεται η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα τα οποία έρχονται από Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα όπως επίσης και στα αυτοκίνητα που έρχονται από δυτική Φθιώτιδα και Καρπενήσι και οδηγούνται μέσα από την παλιά εθνική οδό στον κόμβο των Θερμοπυλών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και να μειωθούν οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα