Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συλλήψεις των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, οι οποίοι δεν παραδοθούν από μόνοι τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της, όπως έγινε γνωστό. Συνεπως οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος οδηγούνται στη φυλακή. 

Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης. Σε ό,τι αφορά στις αναστολές των παραπάνω επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Το σχέδιο συλλήψεων των χρυσαυγιτών μπήκε πλέον σε πλήρη εφαρμογή.

Με εξαίρεση τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τους επίσης καταδικασθέντες, προερχόμενους από τον πυρήνα της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και Ιωάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι παραδόθηκαν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδουν για να συλλάβουν τους υπόλοιπους.

Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Στη ΓΑΔΑ ο Μιχαλολιάκος – Το προκλητικό σόου της κόρης του

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του, μπήκε σε αυτοκίνητο, με υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα και την κόρη του, Ουρανία, να… δίνει ένα ακόμα προκλητικό σόου βρίζοντας χυδαία τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο, καλύπτοντας τα γεγονότα, ώστε να μπορέσει ο πατέρας της να φύγει από την… πίσω πόρτα.

Στη ΓΑΔΑ Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος 

Στη ΓΑΔΑ έφτασαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της και οι καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Και οι τρεις είχαν παραδοθεί από μόνοι τους νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, από όπου μεταφέρθηκαν με τζιπ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στους Αμπελόκηπους. Τα οχήματα που μετέφεραν τους τρεις καταδικασθέντες, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με ποινές από 7 έως 13 έτη, έφτασαν μαζί με τα περιπολικά που τα συνόδευαν υπό άκρα μυστικότητα στη ΓΑΔΑ.

Αναμένεται να οδηγηθούν στον όροφο που βρίσκονται τα κρατητήρια.

Γιάννης Λαγός: Πώς θα γίνει η άρση ασυλίας  από το Ευρωκοινοβούλιο

Tο νέο στοίχημα των αρμοδίων αρχών στην Ελλάδα μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου
που στέλνει στη φυλακή την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής αποτελεί η άρση ή μη της ασυλίας του Ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού.

Ο Γιάννης Λαγός ο οποίος ενώ εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή είναι πλέον ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες και η τύχη του θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του, εφόσον υπάρξει αντίστοιχο αίτημα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες

Μετά τις οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, η υπόθεση περνάει πλέον στην Αστυνομία. Οι καταδικασθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε διαφορετικές φυλακές ανά την επικράτεια.

Συνολικά 38 θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους, και η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να φροντίσει για τη σύλληψή τους. Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω COVID-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Κάποιοι όπως ο Κασιδιάρης ή ο Πατέλης παραδόθηκαν, άλλοι, όπως πιθανότατα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα περιμένουν την Αστυνομία στο σπίτι προκειμένου να κάνουν σόου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εδώ και μέρες παρακολουθούσαν διακριτικά τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες και είναι έτοιμοι να τους περάσουν χειροπέδες.

Πλέον, από την στιγμή που ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, υπογράψει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης, θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις και η μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχει επιλέξει ο δικαστικός λειτουργός.

Η απόφαση για τις φυλακές θα παρθεί από το Εισαγγελέα, ωστόσο, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου έχει δηλώσει ότι είναι όλα έτοιμα για την κράτηση των καταδικασμένων.

Δομοκός

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, οι καταδικασθέντες είτε θα εμφανιστούν αυτοβούλως στην Εισαγγελία είτε θα συλληφθούν. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στο Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο η Αμφισα.

Οι φυλακές Β τύπου στο Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δεν θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό του κελί.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορείς, οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής θα προαυλίζονται μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Επίσης, εξετάζεται το σενάριο να μην έχουν και μεταξύ τους επαφές λόγω του ψυχροπολεμικού κλίμακος που επικρατεί στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έλεγχοι που θα γίνονται στα κελιά τους θα είναι καθημερινοί, ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Ακόμη και τα επισκεπτήρια που θα δέχονται θα γίνονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν άδεια για αρκετά χρόνια.