Σε συγγνωστή σύγχυση έχουν περιέλθει ορισμένοι συνδικαλιστές γιατροί, ιδιαιτέρως ο άριστος διευθυντής νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νικαίας, Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σχετικά με το είδος των συμβάσεων εργασίας, τις οποίες αναμένεται να συνάψουν οι 300 γιατροί για τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), για τους οποίους ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε προχθές κατεπείγουσα σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Γράφει ο Πάνος Παπανικολάου:

«Ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία προχθές 5/11/20 δήλωσε πως πρόκειται για μόνιμους διορισμούς, χθες και σήμερα (και πριν εκδοθεί το ΦΕΚ) η 1η ΥΠΕ στέλνει μηνύματα σε γιατρούς Εντατικολόγους αναφέροντας πως ΔΕΝ πρόκειται για μόνιμους διορισμούς αλλά για τρίμηνες προσωρινές συμβάσεις απαιτώντας μάλιστα εκβιαστικά από τους γιατρούς να δηλώσουν αν τις αποδέχονται … εντός μιας ώρας ( ! ).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να εξηγήσει άμεσα τι ακριβώς προβλέπεται».

Επειδή μας έκανε μεγάλη εντύπωση η δήλωση του γιατρού, το parapolitika.gr επικοινώνησε με τον διοικητή της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, στον οποίο έθεσε όλα τα δεδομένα.

Ο Παναγιώτης Στάθης διευκρίνισε στο parapolitika.gr ότι «τρίμηνες είναι οι συμβάσεις αποκλειστικά και μόνον για τους 100 επιλαχόντες γιατρούς για τις ΜΕΘ. Για τους 200, για τους οποίους οι κρίσεις έχουν ολοκληρωθεί, οι συμβάσεις θα είναι για μόνιμη σχέση εργασίας με το ΕΣΥ, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Για τους 100 επιλαχόντες, οι τρίμηνες συμβάσεις είναι ο μόνος τρόπος, προκειμένου αυτοί να αναλάβουν από την ερχόμενη Δευτέρα υπηρεσία, χωρίς να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οι οποίες τους αφορούν στα συμβούλια κρίσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Προφανώς, ο κ. Παπανικολάου δεν έχει διαβάσει ολόκληρη την τροπολογία του κ. υπουργού Υγείας και παρερμήνευσε άθελά του τους λόγους για τους οποίους θα υπάρχουν και τρίμηνες συμβάσεις».