Ότι το νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» έχει φτάσει στο κόκκινο, ανέφερε σήμερα η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Βούλα Γεωργάκη.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος των Εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού, στο νοσοκομείο υπάρχουν 49 κρεβάτια σε δύο ορόφους τα οποία αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένα. «Αυτή τη στιγμή και οι δύο όροφοι είναι γεμάτοι από περιστατικά με κοροναϊό. Αν χρειαστεί να διασωληνωθεί (σ.σ. ο ασθενής) θα παραμείνει στο παραμείνει στον θάλαμό του μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε μονάδα άλλου νοσοκομείου για να φύγει». Ειδικότερα, εξήγησε ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ Covid-19 και όταν κάποιος θα διασωληνωθεί, και θα μεταφερθεί άμεσα στο πρώτο κρεβάτι που θα βρεθεί σε μονάδα Covid.


Η κυρία Γεωργάκη χαρακτήρισε ως «τραγική» την εφημερία του νοσοκομείου στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας καθώς κατά τη διάρκεια της προσήλθαν γύρω στα 1.300 γενικά περιστατικά. Τέλος, ανέφερε πως ο «Ερυθρός Σταυρός» έχει «δανείσει» 10 γιατρούς στο νοσοκομείο «Σωτηρία», την ώρα που το «Σωτηρία» έχει κάνει 400 προσλήψεις, ενώ ο «Ερυθρός Σταυρός» καμία.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ζητήσει να γίνουν οι άμεσες προσλήψεις και νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και για κάθε νοσοκομείο έχουμε στείλει τις ελλείψεις», είπε από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα νοσοκομεία εξυπηρετούν και περιστατικά μη Covid, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάει η Πολιτεία και επανέλαβε πως το lockdown έγινε επειδή τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες νοσηλείες.