Σε εγκληματική ενέργεια φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος του 76χρονου ασθενής με κοροναϊό, που βρισκόταν διασωληνωμένος σε απλή κλινική στον Ερυθρό Σταυρό. Οι ενδείξεις «βαραίνουν» έναν 60χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο θάνατος του άντρα φαίνεται να οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση ενώ ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν πως έγινε το σκηνικό του θανάτου και πως ο 60χρονος ασθενής που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο προέβη σε αυτή την κίνηση και του «έκοψε» την παροχή οξυγόνου.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος δράστης μετακίνησε τη μάσκα του θύματος και αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων.

Λόγω της νοσηλείας του με κοροναϊό, ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει συλληφθεί ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ποινικό και το ψυχιατρικό του παρελθόν.

Η Αστυνομία είναι στο νοσοκομείο ακόμη και ερευνά το περιστατικό

Αναφερόμενος στο θάνατο διασωληνωμένου ασθενούς εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείου του «Ερυθρού Σταυρού», ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 σημείωσε: «Το ζήτημα όμως είναι γιατί ο ασθενής ο διασωληνωμένος δεν ήταν σε ΜΕΘ που υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και είναι μέσα σε έναν θάλαμο νοσηλείας που υπάρχουν μαζί του 30 ασθενείς και οι 2-3 νοσηλευτές δεν προλαβαίνουν να παρακολουθούν τον ασθενή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Αστυνομία είναι στο νοσοκομείο ακόμη και ερευνά το περιστατικό για να δει εάν υπάρχει κάποια εσκεμμένη ενέργεια αποσύνδεσης του ασθενούς από το σωλήνα, και καλά κάνει», δήλωσε επιπρόσθετα.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν ο 76χρονος ασθενής με κοροναϊό ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, έχασε τη ζωή του.

Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής ο οποίος εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.

Ο άνδρας που κατέληξε, ηλικίας 76 ετών, ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο νοσηλείας και οι γιατροί κατά πληροφορίες διαπίστωναν ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν αισθητά.

Ξαφνικά νωρίς το απόγευμα ο ασθενής απεβίωσε κάτι που έκανε τους γιατρούς να ανησυχήσουν και να ψάξουν λίγο περισσότερο την υπόθεση. Διαπίστωσαν, λένε οι πληροφορίες, ότι υπήρχαν περίεργα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία.