Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα με τον κοροναϊό να εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρη την επικράτεια. Ωστόσο, η Βόρεια Ελλάδα φαίνεται να δέχεται το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, χτύπημα από το δεύτερο κύμα της φονικής πανδημίας.


Μάλιστα, μπορεί ο Σωτήρης Τσιόδρας να απέχει πλέον από τις ενημερώσεις για τον φονικό ιό, ωστόσο σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Βασίλη Κικίλια, βρήκε τον δικό του τρόπο να στείλει το δικό του μήνυμα στις περιοχές που σαρώνει η πανδημία.


«Δεν χρειάζεται να τονίσω το πόσο σημαντική και κρίσιμη είναι η κατάσταση που βιώνει η χώρα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην τεράστια πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.


Το μήνυμα του Τσιόδρα


Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα είπε ότι ο κ. Τσιόδρας του έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή, επισημαίνοντας ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”». «Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα μου ζήτησε να αναφέρω τα Γρεβενά, την Πέλλα, την Δράμα, την Πιερία, την Λάρισα, την Φλώρινα, την Χαλκιδική και τον Έβρο», είπε ο κ. Κικίλιας.


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Κικίλιας, αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη για να διαπιστώσει ότι «βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από την υπόλοιπη Ευρώπη και θέλω να παρακαλέσω θερμά να κάνουμε την προσπάθεια γιατί κανείς δεν θέλει να δει εικόνες σαν την υπόλοιπη Ευρώπη».


Για άλλη μια φορά, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη που μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη για να συνδράμουν το έργο των γιατρών, παράδειγμα που ακολούθησαν και νοσηλεύτριες από τα Ιωάννινα.