Φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ επικαλούνται γενικώς και αορίστως «τελευταίες μετρήσεις», οι οποίες δήθεν δείχνουν ότι οι νέοι συμμορφώνονται σε ποσοστό… 98% στις συστάσεις των ειδικών σχετικά με τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, αλλά ούτε τις μετρήσεις εμφανίζουν ούτε τα συγκεκριμένα στοιχεία, τις ερωτήσεις, τις απαντήσεις, τους πίνακες, τις ταυτότητες των… μετρήσεων.


Παρ’ όλα αυτά, τα ίδια ΜΜΕ εξαπολύουν επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίον κατηγορούν για… στοχοποίηση των νέων.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αυγή, η οποία γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:


«Οι πρακτικές αυτές όμως διαψεύδονται πανηγυρικά καθώς όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Euroactiv οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι το 98% της νεολαίας συμμορφώνεται με τα μέτρα ενώ μόλις το 2% πράττει το αντίθετο από αυτό που προτείνουν οι επιδημιολόγοι. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει στο Euroactiv η Carina Autengruber πρόεδρος του European Youth Forum (EYF).


«Ο εύκολος δρόμος είναι να δημιουργείς αποδιοπομπαίους τράγους. Τώρα δεν είναι η στιγμή να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο καθώς όλοι μας επηρεαζόμαστε από την πανδημία με διαφορετικούς τρόπους» δήλωσε η ίδια»…


Αναμένουμε στοιχεία και πίνακες.