«Περιμένουμε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και αυτό έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται στο βάθος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ζήτησε πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι «τα Χριστούγεννα θα υπάρξει μια διέξοδος», λέγοντας ωστόσο ότι «δεν θα τα περάσουμε όπως τα περάσαμε πέρυσι».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αθνάσιου Εξαδάκτυλου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Ο κοροναϊός δυστυχώς μας έχει περιορίσει πάρα πολύ, μας έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας και από ότι φαίνεται για μερικούς μήνες ακόμα θα μας επιβάλλει τις επιθυμίες του. Περιμένουμε να δούμε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, περιμένουμε στη συνέχεια αυτό το να έρθει ως αντανάκλαση στον αριθμό των νοσηλευομένων, των βαριά νοσηλευομένων και των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους. Δεν είμαστε στη φάση που αυτό το βλέπουμε καθαρά στον ορίζοντα, αχνοφαίνεται κάπου στο βάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Είναι βέβαιο ότι αν από την αρχή, από τότε που είχαμε πολύ απλά μέτρα όπως τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο τα τηρούσαμε όλοι με μεγάλη συνέπεια είναι βέβαιο ότι η πορεία θα ήταν διαφορετική αλλά ποια θα ήταν είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς. Σίγουρα θα ήταν μια καλύτερη πορεία αλλά και τώρα ακόμα θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι επειδή βλέπουμε ότι τα μέτρα αποδίδουν αργά και είναι πολύ επώδυνη αυτή η διαδικασία της αναμονής, θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι να τα εφαρμόσουμε όσο πιο πιστά μπορούμε για να αποδώσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο για να μην τα ξαναχρειαστούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Τα κύματα των πανδημιών προκύπτουν ούτως ή άλλως. είναι πολύ δύσκολο ένα δεύτερο παγκόσμιο κύμα να μην το έχει στη χώρα του. Θα πρέπει ή να την απομονώσει παντελώς αν αυτό είναι εφικτό και αυτο έχει βαρύτατες συνέπειες ή να ελέγξει τους ανθρώπους δεν έναν τρόπο ο οποίος μάλλον δεν είναι αποδεκτός στις δυτικές κοινωνίες», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα δεν θα τα περάσουμε όπως περνούμε τα Σαββατοκύριακα μας αυτές τα μέρες, θα έχουμε κάποια διέξοδο. Δεν θα τα περάσουμε βέβαια και όπως τα περάσαμε πέρυσι σε καμία περίπτωση. Αν υποθέσουμε ότι και αυτή η πανδημία ακολουθεί ιστορικά τα πατήματα των προηγούμενων, που μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται να συμβαίνει, τότε το τρίτο κύμα θα έρχεται στα τέλη Ιανουαρίου. Αλλά δεδομένου ότι από τον Αι Βασίλη παραγγείλαμε εμβόλια φέτος και ήμασταν καλά παιδιά, μπορούμε να είμαστε κάπως αισιόδοξοι», εκτίμησε ο ίδιος.