Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για τη συμμετοχή τους από την ερχόμενη Δευτέρα στην Αίγυπτο, (30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου) στη διμερή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «Μέδουσα 10».

Αθήνα και Κάιρο υψώνουν ξανά ισχυρό τείχος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία κλιμακώνεται διαρκώς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκδοχή της «Μέδουσας» – η οποία σημειωτέον θα πραγματοποιηθεί εν μέσω της Πανδημίας – είναι αρκετά αναβαθμισμένη. Κι αυτό διότι θα συμμετέχουν εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων των χωρών αυτών. Κάτι που ούτως ή άλλως κάνει η χώρα μας με κοινές ασκήσεις.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, εντός του FIR ΚΑΪΡΟΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες η περιοχή είναι παρόμοια με την περιοχή εκπαιδεύσης της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», συμπεριλαμβανομένης της Αιγυπτιακής ακτογραμμής.

Στον σχεδιασμό που έχουν κάνει οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να συμμετάσχουν με:΅2 Φρεγάτες με τα οργανικά τους Ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 4 Αεροσκάφη F-16 τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο και 4 Αεροσκάφη F – 16 τα οποία θα επιχειρούν από την έδρα τους, 1 ΑΣΕΠΕ, 1 Ελικόπτερο CHINOOK, 3 Ελικόπτερα AH-64, 1 Αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεωνπα