«Τα πράγματα στη Δράμα είναι άσχημα δεν υπάρχει βελτίωση, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η νεφρολόγος και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δράμας, Νίτσα Κιόρτεβε.

Η κ. Κιόρτεβε ανέφερε πως «80 νοσηλευτές και διοικητικοί και άλλοι 20 με 25 γιατροί βρίσκονται σε καραντίνα καθώς έχουν νοσήσει από κοροναϊό».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Νίτσας Κιόρτεβε στα Παραπολιτικά 90,1:

«Δυστυχώς στη Δράμα δεν είναι βελτιωμένα τα πράγματα, εξακολουθούμε να είμαστε στην ίδια άσχημη κατάσταση. Η ΜΕΘ μας είναι γεμάτη με 12 ασθενείς. Δυστυχώς πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι απεβίωσε ένας ασθενής από την ΜΕΘ και το ευχάριστο ότι ένας ασθενής αποσωληνώθηκε και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για αποθεραπεία. Εκκενώνονται αυτή τη στιγμή 2 κρεβάτια στη ΜΕΘ τα οποία όμως κατευθείαν τα γεμίζουμε από δύο ασθενείς που έχουμε όλο το βράδυ διασωληνωμένους στο χώρο των χειρουργείων οπότε όλο αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος, δεν φαίνεται να σταματάει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κιόρτεβε.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζει να είναι τεράστια, δεν βλέπουμε καμία βελτίωση στην προσέλευση και στον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία», υπογράμμισε η ίδια.

Αναφορικά με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που έχει νοσεί, σημείωσε: «Ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναλογικά από το προσωπικό μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του. 80 νοσηλευτές και διοικητικοί και γύρω στους 20 με 25 γιατροί νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους και αυτοί που είμαστε τώρα και εργαζόμαστε είμαστε αυτοί που έχουμε ήδη νοσήσει, έχουμε κανει την καραντίνα μας και έχουμε επανέλθει».

Ερωτηθείσα αν έχουν έρθει ιδιώτες γιατροί να ενισχύσουν το σύστημα, απάντησε: «Ιδιώτης πνευμονολόγος έχει έρθει ένας πριν από 4-5 ημέρες και έχει μπει ενεργά να βοηθήσει. Οι παθολόγοι είναι 3 αυτή τη στιγμή, κανονικά είναι 4 αλλά ο ένας νοσεί. Με 4 παθολόγους προσπαθούμε να νοσηλεύσουμε όλους αυτούς τους ασθενείς. Θα μεταφερθεί μια παθολόγος από την Καβάλα για να βοηθήσει και από εκεί και πέρα τίποτα άλλο. Επίσης αυτή τη στιγμή έχει έρθει ένας λοιμωξιολόγος από το ΑΧΕΠΑ ώστε να δει την κατάσταση και να μας δώσει κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς να χειριστούμε τους ασθενείς και αν υπάρχει πλέον τρόπος να σταματήσει όλο αυτό».