Εν όψη του εοστασμού του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, έχουν συγκεντρωθεί έντονη αστυνομική παρουσία έξω από την εκκλησία για την αποτροπή συνωστισμών που μπορεί να αποδειχθούν μοιραίοι για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Κι αυτό γιατί είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας και από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ και στον απόηχο της σύσκεψης που έγινε στην Πάτρα το Σάββατο, παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με το thebest.gr, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών ο Μέγας Εσπερινός ενώ κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί και η Αγρυπνία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής μέσα στην εκκλησία έμπαιναν ελάχιστοι πιστοί, και λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα με αποστάσεις, μάσκες και συχνές απολυμάνσεις των εικόνων και των ιερών λειψάνων του Αγίου. Στη συνέχεια ο ναός έκλεισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κάλεσαν τους πιστούς να γιορτάσουν από το σπίτι. «Είναι μια δοκιμασία την οποία πρέπει να επιμείνουμε διότι έτσι οικονόμησε ο Θεός με ταπείνωση και με ενότητα μεταξύ μας. Θα είναι ένας ξεχωριστός εορτασμός, πρωτόγνωρος. Πάντως να γνωρίζετε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα τα οποία προβλέπονται για την περίοδο αυτή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να φέρουμε κανέναν σε δυσκολία», σημείωσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην ΕΡΤ.

Δείτε τις εικόνες του thebest.gr