"Ρωμαίοι και Ιουλιέτες": Το χιπ-χοπ αφήνει... τους δρόμους, και κατακτά -την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Μαίου- τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το γνωστό μουσικό είδος γίνεται «εργαλείο» στα χέρια του Σεμπαστιέν Λεφρανσουά, για να αφηγηθεί την πιο διάσημη ερωτική ιστορία όλων των εποχών, αυτή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Με 7 χορευτές του χιπ-χοπ, έναν τσιρκολάνο και έναν ηθοποιό, ο Λεφρανσουά δίνει μια νέα ζωή στο κείμενο του Σαίξπηρ, σε μία παράσταση που συνυπάρχουν η λιτότητα και η ενέργεια του χιπ-χοπ, η ηλεκτρονική μουσική του Βενσάν Αρτώ μαζί με τη συμφωνική του Λωράν Κουζόν. «Έψαξα να βρω μια νέα ματιά για να εκφράσω με τον δικό μου τρόπο το μύθο» λέει ο Σεμπαστιέν Λεφρανσουά και συμπληρώνει: «Είδα όλες τις σημαντικές εκδοχές που έχουν γίνει, από εκείνη του Νουρέγεφ μέχρι την ταινία του Μπαζ Λούρμαν, με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, και ορμώμενος απ’ αυτές έφτιαξα ένα είδος παζλ, πρόσθεσα το δικό μου βλέμμα, κάτι σημερινό: οι συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες των νεαρών, ο καταδικασμένος από τους γονείς έρωτας, τα μαχαιρώματα μέσα στη νύχτα, όλα αυτά γίνονται και σήμερα στα υποβαθμισμένα προάστια, όλα αυτά μας είναι οικεία».

Ο Λεφρανσουά  ίδρυσε την ομάδα του Trafic de Styles το 1994 με 21 καλλιτέχνες διαφορετικής προέλευσης: χιπ-χοπ, τσίρκο, θέατρο. Εκτός από τις χορογραφίες που δημιούργησε και δημιουργεί με την ομάδα του, ο Λεφρανσουά συνεργάζεται, ως ερμηνευτής και ως χορογράφος, σε διάφορα θεάματα και θεατρικές παραγωγές. Το 2007 διορίστηκε «μόνιμος καλλιτέχνης» (artist associe) των Cites Danse  Connexion, του πρώτου φορέα στη Γαλλία που έχει ως αποστολή του την προώθηση του χορού χιπ-χοπ.

Τιμές εισιτηρίων: 9,00 € (Γ΄ Ζώνη), 15,00 € (Β΄ Ζώνη), 22,00 € (Α΄ Ζώνη), 30,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 5,00 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8,00 € (Πολύτεκνοι, 65+)

Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 2 Μαΐου, Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333, και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr