Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους 45 αξιωματούχους που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και θα εμβολιαστούν σε αυτό το διάστημα.

Όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αρχηγούς άλλων κομμάτων θα εμβολιαστούν από τους πρώτους την πρώτη ημέρα που ξεκινά ο εμβολιασμός στις 27 Δεκεμβρίου.

Από τους πρώτους που θα λάβουν το εμβόλιο θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, αλλά και οι υπουργοί που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο λόγω χαρτοφυλακίου αυτήν την περίοδο της πανδημίας, όπως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης καθώς και όλο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προταιρεότητα στον εμβολιασμό θα δοθεί και στους αρχηγούς και υπαρχηγούς του πυροσβεστικού και του λιμενικού σώματος.

Δείτε εδώ τη λίστα, στην οποία συμπεριλαβάνονται υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και αξιωματούχοι που βρίσκονται στο πρώτο «μέτωπο» έναντι της πανδημίας του κοροναϊού.

Βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.