Πολλά και ενδιαφέροντα συνέβησαν χθες στον «Ευαγγελισμό» όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά της Covid 19. Από νωρίς το πρωί λοιπόν συνέρρεαν αρκετοί στο νοσοκομείο, είτε για πρώτες βοήθειες είτε για να «ξεγλιστρήσουν» προς κάποιον δικό τους νοσηλευόμενοι. Κάποια στιγμή πέρασαν μέσα και γιατροί από άλλα νοσοκομεία,15 τον αριθμό, και στήθηκαν στο προαύλιο απέναντι από την πτέρυγα στην οποία θα μετέβαινε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατ. Σακελλαροπούλου. Μόλις σήκωσαν πλακάτ διαμαρτυρίας, οι αστυνομικοί ήλθαν σε πολύ δύσκολη (σς και νομικά θέση) αφού πέραν των ψύχραιμων συστάσεων δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο. Λίγα λεπτά αργότερα η κ. Σακελλαροπούλου ήλθε και πήγε κατευθείαν στον θάλαμο. Μόλις όμως βγήκε, ζήτησε να μιλήσει με τον επικεφαλής των ιατρών που διαμαρτύρονταν, τον Η. Σώρρα , και αποχώρησε αφού παρέλαβε κείμενο αιτημάτων τους. Εκείνη στην ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη η ανησυχία για πυροδότηση έντασης, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτράπηκε κυρίως χάρη στην επιδειχθείσα από την πλευρά της ψυχραιμία.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Γύρω τις 4 πέρασε την κεντρική πύλη του Ευαγγελισμού και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Ανταποκρίθηκε αμέσως στα διαδικαστικά ωστόσο οι νοσηλεύτριες αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα μαζί του. Το μπράτσο του στρατηγού ήταν κυριολεκτικά σαν πέτρα, καθώς έχει περάσει όλη του την επαγγελματική ζωή στις ειδικές δυνάμεις, σε στρατόπεδα αιχμής, σε σκηνές και βραχονησίδες. «Παραλίγο να σπάσουν οι βελόνες» έλεγε στα ένας εργαζόμενος που ήταν μπροστά στο συμβάν.

Ο ηλικιωμένος

Χθες κατά την πολύωρη παραμονή τους στο νοσοκομείο, τα parapolitika.gr κατέγραψαν μία ακόμη κοινωνική παράμετρο που χρήζει προσοχής. Δεν είναι τόσο η συνωμοσιολογία (σς σε μικρότερες πλέον …δόσεις) όσο η σύγχυση. Για παράδειγμα, ένας ηλικιωμένος κύριος , 88 ετών, καλοστεκούμενος προσήλθε στο ίδρυμα έχοντας δει νωρίτερα στην τηλεόραση να εμβολιάζεται ο συνομίληκος του Ν. Γιοβανίδης. «Παρακαλώ, ο κύριος;» τον ρώτησε ευγενικά ο φύλακας. «Ήρθα να εμβολιαστώ…» απάντησε και άνοιξε το βήμα του. Μόλις όμως διαπίστωσαν ότι το όνομα του δεν περιλαμβάνονταν σε καμία λίστα, εκείνος απογοητευμένος κατάλαβε ότι είχε κάνει κάποιο λάθος. «Και τώρα που να απευθυνθώ; Πού να πάρω τηλέφωνο; Με έχουν πάρει από τη Γερμανία για να πάω και τους είπα ότι θα το κάνω εδώ…» έλεγε και ξανάλεγε.


Ο συμπαθής Ρομά

Διπλά στον κύριο, στέκονταν κι ένας απαστράπτων νεαρός Ρομά, έκπληκτος με τα όσα έβλεπε να διαδραματίζονται , δηλαδή να περνούν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πολιτικοί, στρατιωτικοί, μητροπολίτες κτλ. «Αφού φαίνονται καλοί, γιατί λένε διάφοροι ότι θα μας κάνουν κακό;» αναρωτήθηκε σχεδόν βουρκωμένος συνομιλώντας με τα parapolitika.gr. «Τι εννοείς φίλε μου» τον ρώτησε ο γράφων. «Έχω τον πατέρα μου 20 μέρες εδώ και κάποιος μου είπε ότι θα του κάνουν το εμβόλιο χωρίς να τον ρωτήσουν…» απάντησε κι εκεί δάκρυσε. Ηρέμησε μόνον όταν ο σαφής λόγος για τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου, του φάνηκε παρήγορος.