Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Καλύμνου, μετά τον εντοπισμό 39 κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα.
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης μιλώντας με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μέχρι τα Χριστούγεννα το νησί ήταν Covid-free, όμως κατά τη διάρκεια των γιορτών υπήρχαν παραπάνω συναντήσεις από το επιτρεπόμενο με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί ο ιός.

«Σίγουρα κάτι πήγε στραβά. Το θετικό είναι ότι έχουμε εντοπίσει 4 εστίες που έχουν εκδηλωθεί τα κρούσματα» πρόσθεσε ο κ. Διακομιχάλης, τονίζοντας ότι δύο οικογένειες διοργάνωσαν τραπέζι για τα Χριστούγεννα με αρκετά άτομα, πάνω από το όριο των 9 ατόμων που επιτρέπεται.

«Το νησί κινδυνεύει με lockdown» υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλύμνου, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν τις εντολές των ειδικών.

Ο κ. Διακομιχάλης υπογράμμισε πως το θετικό είναι ότι όλα τα κρούσματα είναι ελαφριάς μορφής, ενώ σημείωσε πως γίνονται καθημερινά rapid test από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο νησί.