Αν και Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας βρέθηκε σε μονάδα της Διοικήσεως Αεροπορικού Υλικού στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος. Ο λόγος για τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, ο οποίος επισκέφθηκε την 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποιήσεως και Ελέγχου (380 Μ-ΑΣΕΠΕ), που εδρεύει μεν στην 112 ΠΜ, αλλά βρίσκεται όμως υπό τον άμεσο επιχειρησιακό του έλεγχο.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αρχηγός ΑΤΑ ενημερώθηκε για το έργο και τη μοναδική αποστολή της Μοίρας, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα από τα αεροσκάφη της EMBRAER EMB-145H Erieye και παρακολούθησε επιχειρησιακή αποστολή από τη θέση του συγκυβερνήτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ είναι η Μοίρα που διαθέτει τα ελληνικά ιπτάμενα ραντάρ καθώς επιχειρεί με τα τέσσερα Βραζιλιάνικα αεροσκάφη EMBRAER EMB-145H, που χρησιμοποιούν ραντάρ Erieye της Σουηδικής Ericsson και ηλεκτρονικά της Γαλλικής Thomson-CSF. H Μοίρα εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο την ΠΑ στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, επιχειρώντας από την 115 ΠΜ στη Σούδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Λ.Σ.Μ.