Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζομένου του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ενώ ενδεχομένως εάν προκύψει ότι τα χτυπήματα είναι πολύ βαριά να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, όταν ο άτυχος υπάλληλος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση δύο  νεαρών όταν τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια τους από το κάθισμα.

Οι νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα και τον χτύπησαν με κλωτσιές.

Παράλληλα, παραγγέλθηκε και προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον εντοπισμό των αγνώστων που έχουν τοιχοκολλήσει αφίσες στο Χαλάνδρι διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.