Η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού δεν υποχωρεί, αλλά φαίνεται να… επιστρέφει δριμύτερη, ειδικά στην Αττική.

Αν και τα κρούσματα εμφανίζονται αισθητά μειωμένα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το Λεκανοπέδιο συνεχίζει να φέρει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. 

Όπως κάθε μέρα πάντως, έτσι και εχθές η Αττική βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με την κατανομή των κρουσμάτων. Και όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες οι μεγάλες αστικές περιοχές είναι πολύ πιο δύσκολο να ελεγχθούν εάν η έξαρση «ξεφύγει». 

Σημειώνεται πως κατά προχθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου είχε επισημάνει πως το 1/3 των κρουσμάτων βρίσκεται στην Αττική κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Σημείωσε, δε, ότι τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει περισσότερο η Δυτική Αττική αλλά και ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ωστόσο υπογράμμισε ότι «ο γνωστός μας δείκτης RT, ο οποίος δείχνει τον ρυθμό μεταδοτικότητας του ιού, είναι 0,91, δηλαδή κάτω από τη μονάδα.

Ειδικότερα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 214 από τα 510 συνολικά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 67.  Η προσοχή  δε των επιστημόνων είναι στραμμένη στη Δυτική Αττική και τον Κεντρικό τομέα της Αθήνας. Στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάζεται μικρή αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, αφού το Σάββατο καταγράφονται 52 μολύνσεις.

Επίσης, αυξημένο αριθμό κρουσμάτων συγκεντρώνουν κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρα. Πρόκειται για τη Λάρισα με 19 κρούσματα, την Αχαϊα με 18, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική με 17, την Πιερία με 15 και τη Βοιωτία με 13.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων