Στη συμβολή της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους ωφελούμενους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) αναφέρεται ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σημαντική είναι η ενίσχυση σε φάρμακα που παρέχουν εταιρείες - μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η οποία στηρίζει σταθερά τις δομές περίθαλψης του ΚΥΑΔΑ».

Υπενθυμίζεται πως η ΠΕΦ και οι εταιρείες μέλη της στηρίζουν έμπρακτα τις δομές του ΚΥΑΔΑ, μέσω της δωρεάς υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος εκτός από ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό πρωτοβάθμιας φροντίδας και αναλώσιμα υλικά, περιλαμβάνει και συνεχή τροφοδοσία σε φάρμακα καλύπτοντας έτσι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ιατρείων της δομής.

Σύμφωνα με τον ΚΥΑΔΑ: «Τα old - fashioned γυάλινα ράφια έδωσαν τη θέση τους σε μια υψηλής χωρητικότητας, σύγχρονη συρταριέρα φαρμακείου, που θα συμβάλλει όχι μόνο στην καλύτερη οργάνωση και παρακολούθηση των αποθεμάτων σε φάρμακα, αλλά και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων/ Καθαρές γραμμές, λευκό χρώμα και άριστη οργάνωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης του ανακαινισμένου φαρμακείου, που θα αποτελέσει ψυχολογική «ένεση» τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ωφελούμενους της δομής, οι οποίοι δέχθηκαν την αλλαγή με ενθουσιασμό.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στηρίζει με συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, 3.000 άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες της Αθήνας. Ανθρώπους για το οποίους το κόστος της φαρμακευτικής τους περίθαλψης καθίσταται «απαγορευτικόΜε την αυγή της νέας χρονιάς, το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου υποδέχεται τους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α., πίσω από το προστατευτικό plexiglass του πάγκου, σε έναν χώρο που εμπνέει ασφάλεια, καθαριότητα και εμπιστοσύνη».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ.Γρηγόρτης Λέων σημειώνει: «Ο καθημερινός αγώνας στήριξης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη συνεχίζεται. Στόχος μας είναι αυτός ο αγώνας να γίνεται με αξιοπρέπεια, από όμορφους και μοντέρνους χώρους, προσαρμοσμένους στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής»