Μία χειροποίητη εικόνα του Προστάτη Αγίου της Προεδρικής Φρουράς, του Αγίου Γεωργίου του Φουστανελλά του εξ Ιωαννίνων παρέδωσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς στο Διοικητή της Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Μπεσύρη.





Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στο γραφείο του Διοικητή όπου ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου, εξ ονόματος των μελών αυτού, παρέδωσε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου του φουστανελά, εξ Ιωαννίνων, «ως συμβολική και συνάμα ελάχιστη προσφορά για τη Φρουρά από τους παλαιούς που υπηρέτησαν σε αυτήν» όπως σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Άγιος έχει αναγορευθεί Προστάτης Άγιος των Ευζώνων και γιορτάζει στις 17 Ιανουαρίου.


Την προσφερθείσα εικόνα φιλοτέχνησε ο Κώστας Περρίκος απόγονος του Ήρωος Αντιστασιακού και ιδρυτή της ΠΕΑΝ, Υποσμηναγού Κωνσταντίνου Περρίκου, ο οποίος εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στις 4 Φεβρουαρίου 1943, όταν συνελλήφθη από αυτούς μετά από προδοσία ως ο επικεφαλής του μεγάλου σαμποτάζ της ανατινάξεως του κτιρίου των γραφείων της προδοτικής ΕΣΠΟ στην Ομόνοια.





Συμφώνως με τον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς, η εικόνα του Προστάτη Αγίου των Ευζώνων θα κοσμεί από σήμερα το διοικητήριο της Προεδρικής Φρουράς, στο Στρατόπεδα Τζαβέλλα στην Ηρρώδου Αττικού.