Απορρίφθηκε για τρίτη φορά, από διαφορετικό εισαγγελέα, το αίτημα του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, ο οποίος μελέτησε το νέο αίτημα, το τρίτο, κατά σειρά του ανακριτή, για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος δέκα, τουλάχιστον, τότε υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κατέληξε πως δεν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής, κρίθηκε ότι δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος.

Εισαγγελικές πηγές τονίζουν πως εάν υπήρχαν τα απαραίτητα από τον νόμο στοιχεία, δεν είχε λόγο να μην προχωρήσει στην άσκηση βαρύτερων διώξεων για μια τόσο σοβαρή υπόθεση με 102 νεκρούς και δεκάδες άλλους τραυματίες και με κατεστραμμένες περιουσίες.