Τη ναυπήγηση μιας ακόμα – της όγδοης στη σειρά – πυραυλακάτου, τύπου “Super Vita”, που θα φέρει την ονομασία του τρίτου νεκρού πεσόντος Ήρωος των Ιμίψν του τότε Αρχικελευστού Έκτορος Γιαλοψού, προανήγγειλε πριν λίγη ώρα ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέσα από ένα tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με αφορμή τη σημερινή επέτειο της συμπληρώσεως 25 ετών από την αποφράδα εκείνη ημέρα που κόστισε στο Πολεμικό μας Ναυτικό τρία νεκρά στελέχη του.

«Τον Αύγουστο το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την ΤΠΚ 6 από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με το όνομα ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ. Η 7η θα φέρει το όνομα ‘ΒΛΑΧΑΚΟΣ’ και έπεται η ‘ΓΙΑΛΟΨΟΣ’. Και τα 3 πλοία θα πλέουν στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως θα ήθελαν οι 3 ήρωες των Ιμίων» έγραψε στο tweet του ο υπουργός με αφορμή τη σημερινή επέτειο της συμπληρώσεως 25 ετών από την απώλεια των 3 μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου AB-212ASW (ΠΝ-21) του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων τα ξημερώματα της 31 Ιανουαρίου 1996, τότε Υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ και Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, καθώς και του τότε Αρχικελευστή Έκτορος Γιαλοψού ΠΝ.

Αμέσως μετά το tweet η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με πηγή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης προκειμένου να ρωτήσει τι εννοεί ο υπουργός καθώς ως τώρα ήταν γνωστό ότι το όλο πρόγραμμα ναυπηγήσεων των πυραυλακάτων αυτών (κλάσεως «Ρουσσέν») θα ολοκληρωνόταν μετά την παράδοση και της 7ης πυραυλακάτου, της ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ». Η απάντηση που μας εδόθη ήταν ότι σύντομα θα υπάρχουν (ευχάριστες) εξελίξεις και προς την κατεύθυνση αυτή», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά «επιβεβαιώνοντας» πλήρως αυτό που γίνεται αντιληπτό από όλους όσοι διαβάζουν το υπουργικό tweet.