Διάσπαρτη σε όλη τη χώρα, αλλά και σε μεγάλες συγκεντρώσεις, βρίσκεται πλέον η βρετανική μετάλλαξη του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά νέα σχετικά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα οποία είναι εν γνώσει του parapolitika.gr.

Μάλιστα, ο Οργανισμός αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, δεκάδες νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του νέου κοροναϊού, καθώς τα εξειδικευμένα εργαστήρια του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΕΑΑ) ελέγχουν ήδη περισσότερα από 300 ύποπτα δείγματα από ολόκληρη τη χώρα.

Στην Αττική αλλά και την Πάτρα

Σύμφωνα πάντα με τα προκαταρκτικά νέα σχετικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, η βρετανική μετάλλαξη του νέου κοροναϊού συνεχίζει να εντοπίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Πάτρα, η Χαλκιδική κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι χθες το βράδυ είχαν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά στη χώρα μας 173 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του νέου κοροναϊού, καθώς και 1 κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, εκείνο το οποίο αφορά τον 36χρονο διάκονο της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης Θεσσαλονίκης, η εξαντλητική ιχνηλάτηση των επαφών του οποίου συνεχίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και ένταση.

Ερώτημα παραμένει η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Ερώτημα παραμένει, πάντως, εάν μεταξύ των νέων εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με μετάλλαξη, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα, θα περιλαμβάνονται επίσης κρούσματα με την πιο αδιευκρίνιστη από τις μεταλλάξεις, τη νοτιοαφρικανική.

Στην Ιταλία τα δείγματα

Την ίδια στιγμή, σε εξειδικευμένα εργαστήρια της Ιταλίας και όχι σε εκείνα της Ακαδημίας Αθηνών αναμένεται εντός των αμέσως προσεχών ημερών να αρχίσει ο ΕΟΔΥ να αποστέλλει το σύνολο των υπόπτων για μετάλλαξη δειγμάτων του νέου κοροναϊού, σε μία προσπάθεια ο Οργανισμός να μειώσει ακόμη και κατά 60% το υπερβολικό οικονομικό κόστος το οποίο υποχρεώνεται να καταβάλλει στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την διερεύνηση των υπόπτων δειγμάτων.