Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες αξιωματικούς πιλότους του διακλαδικού 1ου Σχολείου Μετεκπαιδεύσεως Χειριστών ελικοπτέρων ΝΗ-90ΤΤΗ επέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κώστας Φλώρος στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ο ΤΕΑΣ) στο Στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΒ) Δελαπόρτα Σπυρίδωνα», στην Πάχη Μεγάρων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣ) Υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.


Στην 1η εκπαιδευτική σειρά φοίτησαν δύο χειριστές του Στρατού Ξηράς, ένας χειριστής του Πολεμικού Ναυτικού και ένας χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας. «Το εν λόγω διακλαδικό σχολείο λειτούργησε στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων ως προς την εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, με τη για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων συγκρότηση Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ)» επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Ακολούθως ο Στρατηγός Φλώρος περιηγήθηκε και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών εγκατάστασης της ΜΑΕΕ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, στο πλαίσιο της συγκροτήσεως της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), η οποία πλέον θα διαθέτει οργανικό αεροπορικό πυλώνα επαυξάνοντας κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.

Μετά το πέρας της εκεί επισκέψεώς του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για την αποφοίτηση των πρώτων χειριστών ελικοπτέρων NH-90 TTH της συγκροτούμενης Μονάδος Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων τα εξής: «Η νέα εποχή έρχεται για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων: Μονάδα Αεροπορίας (Αεροπορικών) Ειδικών Επιχειρήσεων. Οι πρώτοι πιλότοι απεφοίτησαν. ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ- ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ!! Η Διακλαδικότητα στο προσκήνιο!!!»