Την έδρα του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ), στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΒ) Δελαπόρτα Σπυρίδωνα», επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντής της Διευθύνσεως Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣ) Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο, όπου επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για το πτητικό έργο, την εκπαίδευση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού, καθώς και για τη συντήρηση των μέσων της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύουν στο αεροδρόμιο.

Ακολούθως, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τα υπόστεγα συντηρήσεως των μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D, NH90, των ελικοπτέρων γενικής χρήσεως UH-1H, καθώς και των αεροσκαφών C-12, τον προσομοιωτή πτήσεων UH-1H, ο οποίος έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από το Τεχνικό Σώμα του Στρατού Ξηράς.



Ο Στρατηγός Φλώρος συνομίλησε με το προσωπικό και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να διατηρηθεί η πτητική ικανότητα και διαθεσιμότητα προσωπικού και μέσων, ώστε το Συγκρότημα να ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές και κοινωνικού χαρακτήρα αποστολές που του ανατίθενται σε καθημερινή βάση και τις οποίες φέρει σε πέρας με αυταπάρνηση, συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ.

Τέλος, ο Αρχηγός περιηγήθηκε και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών εγκαταστάσεως της Μονάδος Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων.

Μετά το πέρας της επισκέψεώς του αυτής στο 2ο ΣΥΑΣ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό του Α/Δ Μεγάρων. Εντύπωση ΑΡΙΣΤΗ από το έργο που συντελείται από όλους. Καλές Προσγειώσεις!! «ΤΟΙΣ ΤΟΛΜΩΣΙΝ Η ΤΥΧΗ»!!!»