Η Αττική είναι μία περιοχή η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε όλο το Λεκανοπέδιο παρατηρείται αυτό το χρονικό διάστημα μεγάλη αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού SARS – COV 2. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, με ιδιαίτερη έμφαση ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μάλιστα, προχώρησε στην  εκτίμηση ότι θα έχουμε ανά εβδομάδα 7.000 με 8.000 κρούσματα , δείχνοντας τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Αττική. «Εκτιμούμε ότι τα νέα κρούσματα 7.000 με 8.000 την εβδομάδα», είπε χαρακτηρστικά.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ακόμη χαρακτηριστικά ότι χρειάζονται δέκα ημέρες για να δούμε την κυκλοφορία του νέου κοροναϊού από τις νεότερες ηλικίες στις μεγαλύτερες, γεγονός το οποίο τότε θα μας δείξει επίσης την ενδεχόμενη αύξηση σε απλές νοσηλείες και σε διασωληνώσεις, ενώ επεσήμανε ακόμη ότι δείκτης θετικότητας πάνω από το 1% αποτελεί «καμπανάκι».

Στους 1.562 έχουν φτάσει σήμερα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με νόσο COVID – 19 σε απλές κλίνες, σε όλη τη χώρα, σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt βρίσκεται σήμερα στο 1,1 στην Αττική, στο 0,93 στη νότια Ελλάδα, στην Κρήτη στο 1,1 και στη Θεσσαλονίκη στο 0,8.