Η πολύωρη σύσκεψη των ειδικών εξελίχθηκε σε ένα «παιχνίδι για γερά νεύρα», καθώς οι λοιξωμιολόγοι εισηγήθηκαν «λουκέτο» στην Αττική για τα σαββατοκύριακα μετά τις 6, ενώ παράλληλα καταλήγουν στην πρόταση το λιανεμπόριο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη να λειτουργεί μόνο με click away, ενώ συμφωνούν στο να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, μοιρασμένη στα δύο ήταν η Επιτροπή αναφορικά με τα σχολεία, με την πλάστιγγα να γέρνει ελαφρώς προς την απόφαση για ανοιχτά σχολεία. Ακόμη, πριν λίγη ώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.195 νέα κρούσματα στη χώρα, με 19 συμπολίτες μας να χάνουν τη μάχη με τον «αόρατο εχθρό». Στους 246 βρίσκονται οι διασωληνωμένοι.


Τα προς εξέταση δεδομένα

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 φαίνεται να «κλειδώνει» στο Λεκανοπέδιο για το Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο. Το μέτρο, εφόσον ληφθεί, θα ισχύει κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 σημαίνει ότι τα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο θα κλείσουν στις 5 για να προλάβουν οι πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ωστόσο φαίνεται ότι η διχογνωμία είναι τέτοια, που δεν αποκλείεται να μην υπάρξει απόφαση, τουλάχιστον για Αττική και Θεσσαλονίκη σήμερα. Ο λόγος είναι ότι με την δεδομένη καθυστέρηση στην ενημέρωση των 18:00, όταν η σύσκεψη λάβει τέλος, η κυβέρνηση θα κληθεί να ανακοινώσει τα νέα μέτρα, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη απόφαση και κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ δύσκολο να συμβεί.

Μάλιστα, το «θρίλερ» που επικράτησε στην επιτροπή οδήγησε στην αναβολή της προγραμματισμένης ενημέρωσης του υπ. Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα.