Μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές στην Αττική, αλλά και περιοχές της Πελοποννήσου, όταν φωτιά ξέσπασε στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, ενώ στο σημείο μετέβησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ Ασπροπύργου μετά την έκρηξη που σημειώθηκε και προκάλεσε μπλακ άουτ στην Αθήνα και την Πελοπόννησο ήταν πολύ μεγάλη, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν την πραγματική  έκταση της φωτιάς η οποία μάλιστα φαινόταν από μεγάλη απόσταση, όπως από την Σαλαμίνα, αλλά και από περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

ΑΞίζει να σημειωθεί πως η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε γρήγορα - τουλάχιστον σχετικά με την έκταση της ζημιάς-, αφού λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ ξεκίνησαν οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και σχεδόν λίγο πριν τις 12:00 άρχισε η επιστροφή της ηλεκτροδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, είναι νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά.

Μιλώντας στα parapolitika.gr ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αποκαταστάθηκε η υψηλή ταση από τον ΑΔΜΗΕ και τώρα δουλεύουμε τις "ουρες" με τον ΔΕΔΗΕ»