Μια τραγική ιστορία κουβαλάει η γιαγιά από τη Λαμία, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, καθώς έχει χάσει σε τρία τροχαία δυο παιδιά κι ένα εγγόνι. Το πρόστιμο δεν άντεξε, καθώς η κυβέρνηση έσπευσε μετά τη γνωστοποίησή του να το σβήσει.

Το πρόστιμο που σβήστηκε με πρωτοβουλία Σταϊκούρα

Με δάκρυα στα μάτια δείχνει το πρόστιμο των 300 ευρώ που της επιβλήθηκε για άσκοπη μετακίνηση. Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν καθημερινά η 80χρονη στέκεται εκεί στη γωνιά της, στην πλατεία Πάρκου. Κόβει από τον κήπο της λαχανικά και δίνει την πραμάτια της. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεχνιέται από την τραγική ιστορία της. Έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της, και τον εγγονό της. Μετά το θάνατο του εγγονού της ήθελε να βάλει τέρμα στη ζωή της πίνοντας φυτοφάρμακο.

Όταν το θέμα έγινε γνωστό με παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επικοινώνησε με τις τοπικές αστυνομικές αρχές διαγράφοντας το πρόστιμο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας. «Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία.» «Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.»

Δείτε το σχετικό βίντεο