Δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, η έλλειψη χρόνου η αιτία, για την οποία η περίπτωση της Θεσσαλονίκης δεν μελετήθηκε και δεν συζητήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη Λοίμωξη COVID – 19, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο λόγος είναι ότι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης εμφανίζει μία ήπια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, ήπια αύξηση η οποία, μάλιστα, δεν συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης παρακολουθείται στενά από τους επιδημιολόγους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ενώ αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνεδρίασης της Επιτροπής, την Παρασκευή.

Πάντως, η Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες στην Τρίτη θέση στην κατάταξη των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μας, καθώς καταγράφηκαν στη συμπρωτεύουσα 101 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, έναντι 795 για την Αττική και 112 για την Αχαϊα