Σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 για τις ηλικίες 75 – 79 με τους πρώτους εμβολιασμούς να ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα (15/2) ξεκινούν οι εμβολιασμοί και για τα άτομα 60 – 64 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς μέσω της σχετικής πλατφόρμας κλείνονται ήδη τα ραντεβού από την Τετάρτη.

Το σύστημα παράλληλων εμβολιασμών

Όπως έχει ανακοινωθεί πρόκειται για ένα σύστημα παράλληλων εμβολιασμών με τα εμβόλια της Pfizer για τις ηλικίες από 75 ετών και πάνω, και με τα εμβόλια της AstraZeneca για την πληθυσμιακή ομάδα 60 – 64 ετών. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για αυτήν την ομάδα πολιτών, σειρά παίρνει ο εμβολιασμός των νεότερων ατόμων (ηλικίες 18-59 ετών) με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Στην χθεσινή ενημέρωση επισημάνθηκε ότι τον Φεβρουάριο αυξάνεται και η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμών, με την ενεργοποίηση περισσοτέρων από 750 εμβολιαστικών κέντρων και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Μέσα στο μήνα τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη. Η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμών ενισχύεται συνολικά με την ενεργοποίηση περισσοτέρων από 750 εμβολιαστικών κέντρων και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, στόχος είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων από 60 έως 64 και από 75 έως 79, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 1 εκατ.