Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται να εμβολιαστούν σε περίπτωση που δεν προσέλθει σε προγραμματισμένο εμβολιασμό ο πολίτης που έχει κλείσει το ραντεβού.

Μηχανισμός αναπλήρωσης

Αυτή η επιλογή είναι σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη η ενδεδειγμένη προκειμένου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αποθήκευσης και συντήρησης των εμβολίων να μην χαθούν δόσεις.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας για να προσέλθουν στον εμβολιασμό εξηγώντας με αυτό τον τρόπο γιατί αυτό επιλέχθηκαν για το μηχανισμό αναπλήρωση.

Ετοιμότητα

«Στόχος είναι, με ασφάλεια πάντα -έχουμε πει ότι νούμερο ένα είναι η ασφάλεια των πολιτών-να τηρηθούν τα ραντεβού, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο φόβος να χαθούν δόσεις των εμβολίων. Γιατί, όπως ξέρετε, υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης και διατήρησης των εμβολίων. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι υπάρχει ο μηχανισμός αναπλήρωσης. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί ένα ραντεβού καλούνται πρόσωπα από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για ποιο λόγο; Για τον λόγο ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Και χρειάζεται κάποιος να έχει μεγάλη ετοιμότητα για να μπορεί να έρθει αμέσως, έτσι ώστε να μην υπάρχει καταστροφή της δόσης του εμβολίου, που προοριζόταν για το ραντεβού το οποίο χάθηκε» τόνισε ο Χρήστος Ταραντίλης.