Κατηγορίες για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, ο 52χρονος γυναικολόγος, ο οποίος έκοβε και άρπαζε τις ζώνες ασφαλείας από αεροσκάφη.Μετά τη σύλληψή του ο 52χρονος γιατρός, ο οποίος εργάζεται στην Κρήτη, παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά αρνήθηκε να πει στους αστυνομικούς τι τον οδήγησε να κλέβει ζώνες ασφαλείας.

«Παραδέχομαι ότι εγώ έκοψα τις ζώνες. Έκοψα συνολικά 12 ζώνες με έναν μικρό σουγιά που είχα πάνω μου. Κάποιες τις έκρυψα σε σπίτι συγγενούς μου στη Θεσσαλονίκη και κάποιες άλλες σε φιλικό σπίτι στη Γερμανία. Το γιατί το έκανα, θα το πω στον εισαγγελέα», φέρεται να είπε ο 52χρονος.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο γιατρός είχε μία εμμονή και είναι πιθανόν να ήθελε να εκδικηθεί την αεροπορική εταιρεία για ένα πρόστιμοτο οποίο του είχε επιβάλει.Η δράση του έλαβε τέλος το περασμένο Σάββατο όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αερολιμένα Αθηνών τον εντόπισαν στην πύλη Β7, όπου είχε φτάσει από τη Γερμανία. Είχαν ενημερωθεί ότι είχε αρπάξει δύο ζώνες από καθίσματα και τον ακινητοποίησαν.Από την έρευνα στα πράγματά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπλεζώνες ασφαλείας με ασημί πόρπη, ένας ασημί σουγιάς με λάμα 6 εκατοστών, ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί μήκους 4,5 εκατοστών. Οι αστυνομικοί με την παρουσία εισαγγελέα ερεύνησαν το σπίτι του στην Κρήτη, όπου βρέθηκαν 5 ζώνες ασφαλείας, μια βαλλίστρα και δύο μαχαίρια.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time