Οδηγίες και συμβουλές σε οδηγούς και πεζούς με φόντο την κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει τη χώρα, έδωσε μιλώντας στο Mega, o οδηγός αγώνων Κωνσταντίνος Ιαβέρης
Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η επέλαση της «Μήδειας» προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς ακόμη και κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ντύθηκαν στα λευκά.

Ο οδηγός αγώνων Κωνσταντίνος Ιαβέρης, μιλώντας στο Μega, έδωσε συμβουλές και οδηγίες σε οδηγούς και πεζούς για την ασφαλή μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

«Οι βασικές οδηγίες για κάποιον που θα πάρει αυτοκίνητο είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αλυσίδες, χιονολάστιχα ή κουβέρτες αντιολισθητικές. Δεν υπάρχει περίπτωση να ελέγξουμε το αυτοκίνητο με απλά λάστιχα και με αυτόν τον εξοπλισμό θα πρέπει να κινείται με πολύ χαμηλές ταχύτητες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιαβέρης.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως και οι πεζοί θα πρέπει να δείξουν την ίδια προσοχή στο δρόμο φροντίζοντας να μην βγουν από τα σπίτια τους αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Τέλος ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, έδωσε και οδηγίες για την σωστή τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.