«Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 05:36 σήμερα, με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, εντάσσεται προφανώς στην ίδια σεισμική ακολουθία που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες», αναφέρει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος. Παράλληλα, ο καθηγητής επισημαίνει ότι «καταγράφεται μετασεισμική ακολουθία», καθώς, όπως λέει, «έχουν σημειωθεί και σημειώνονται μετασεισμοί».

 Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, «από την στιγμή που ξεκίνησε η σεισμική ακολουθία τον περασμένο Δεκέμβριο, αναμέναμε μία τέτοια εξέλιξη, καθώς στο Κορινθιακό κόλπο τα βλέπουμε αυτά».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον σεισμό 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή της Ναυπακτίας, αλλά και για την κακοκαιρία «Μήδεια».

«Η μετασεισμική ακολουθία ήταν έντονη με σεισμούς μέχρι 4,4. Χαρακτηρίζεται ως σμήνος σεισμών η συγκεκριμένη μετασεισμική ακολουθία. Είναι πολλές και μικρού μεγέθους. Εκδηλώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο κ. Λέκκας, και συμπλήρωσε ότι το φαινόμενο είναι συνηθισμένο και χωρίς ανησυχία. Ωστόσο ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι η σεισμική ακολουθία μπορεί να συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες.