Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των κτηνοτρόφων που αποκλείστηκαν στα ορεινά του δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου και αγνοούνταν από χθες το βράδυ.m Οι τρεις άνδρες, 40, 38 και 37 ετών, αποκλείστηκαν από τα χιόνια και εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί όταν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις Αρχές, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με το σημείο όπου βρίσκονταν πορκειμένυ να φτάσει έως εκεί το πυροσβεστικό όχημα.

Οι κτηνοτρόφοι μίλησαν για την περιπέτειά τους λέγοντας ότι ανέβηκαν στο βουνό για να σώσουν τα ζώα τους από τη χιονοθύελλα που τα απειλούσε. «Είχαν αποκλειστεί τα ζώα και πήγαμε να τα δούμε με το τρακτέρ, το οποίο, όμως, αποκλείστηκε και αυτό αφού υπήρχε σε μερικά σημεία μέχρι και δύο μέτρα χιόνι» σημείωσαν, προσθέτοντας: «Καταφέραμε και απεγκλωβίσαμε τα ζώα και τα βάλαμε μέσα, όμως δεν μπορούσαμε να κατεβούμε χθες λόγω της χιονοθύελλας. Γι’ αυτό κάτσαμε μέσα, ανάψαμε φωτιά και σφάξαμε ένα ζώο να φάμε».

Τελικά, κατάφεραν να επικοινωνήσουν ξανά με τους δικούς τους το πρωί της Τετάρτης, όταν και βελτιώθηκε κάπως ο καιρός και βγήκαν από το καταφύγιό τους: «Κάναμε ένα χιλιόμετρο για να κατέβουμε με τα πόδια, που είναι μικρή απόσταση αλλά πολύ… ζόρικη. Το τηλέφωνο δεν είχε σήμα, παρά μόνο όταν κατεβήκαμε αρκετά μετά τις 10 το πρωί».

Δείτε το σχετικό βίντεο: